‘Neem je al die boeken mee?’
Mijn vriend kijkt mij geamuseerd aan als ik alle (in mijn ogen) belangrijke boeken op mijn bureau leg.
Ik vraag mijzelf gestrest af welke boeken nu echt relevant zijn. Stel je voor dat ik een belangrijk puzzelstukje vergeet?
Het worden uiteindelijk acht boeken.
Mijn vriend en ik hadden afgesproken dat we 1 week echt vakantie zouden houden en dat ik die andere week een gedeelte van de dag zou gaan werken. Dat leek mij een goede deal maar mijn computer dacht daar anders over. Mijn wifi hield ermee op en we kregen hem ook niet meer aan de praat. Ik denk dat het universum mij iets wilde vertellen ‘Doe het even rustig aan Mariella, niet alles draait om werk, coaching en de deelnemers aan coachtrajecten. Die redden zich vast wel even zonder jou’.
Hard werken modus
Ik zat weer in de hard-werken modus. Deze harde werker in mij kent geen stop knop. Die gaat maar door, sport en beweegt weinig en denkt dat hij alleen maar zijn doelen bereikt door heel hard te werken en stug door te gaan.
Batterij weer opgeladen
Nu ik zo terug ben, mij weer goed voel en de batterij weer opgeladen is, kan ik wel weer lachen om mezelf. Ik ben mij ondertussen erg bewust van deze harde werker in mij, dus ik weet wat ik kan doen om deze een tandje lager te laten zingen. Maar deze harde werker blijft voor veel andere mensen een grote valkuil. Relaxed werken lijkt namelijk haaks te staan op de boodschappen die we van huis uit hebben meegekregen: hard werken lijkt ook de norm in onze maatschappij. Allemaal zijn we druk-druk-druk. Stress en overwerk zien we als een bewijs van onze ambitie of onze toewijding op ons werk. En dan wordt rust al gauw gezien als verdachts of zondigs.
Hard werken is schadelijk
De meeste mensen zijn meer bezig met het managen van hun tijd dan met het managen van hun energie. Maar wat heb je aan een uur extra werktijd als je aan het eind van de dag niet meer vooruit te branden bent. En wat heb je aan een snelle carrière als je halverwege opgebrand raakt? Het lijkt erop alsof er niks gebeurt, als je niks doet. Terwijl hard werken eigenlijk heel gevaarlijk is. Hard werken maakt je ook dommer. Uit onderzoek blijk namelijk dat hard werken een aantal belangrijke nadelen heeft. Nadelen die we lang niet altijd onderkennen. Hard werken voelt vaak goed: er even lekker tegenaan en bergen verzetten. Wat uit onderzoek echter blijkt, is dat je op zo’n moment een grote stoot adrenaline in je bloed krijgt, een hormoon waardoor je energie krijgt en meer focust. Je kunt je daardoor beter concentreren op je werk.
Door te lang te hard te werken krijg je oogkleppen op
Deze adrenaline-stoot heeft echter een flink nadeel: je krijgt als het ware oogkleppen op. Daardoor kun je werk snel afhandelen, maar tegelijkertijd verlies je het totaalbeeld. Zo wordt het lastiger om prioriteiten te stellen en de goede keuzes te maken. Ongemerkt wordt je als een hamstertje in een tredmolen: alles lijkt belangrijk en je blijft maar rennen-rennen-rennen om je werk af te krijgen. Maar echt af is je werk nooit, omdat je het overzicht over wat echt belangrijk is kwijt bent.
‘Om een goed beeld te krijgen wat voor jou de moeite waard is, heb je rust nodig’ Futuroloog Alex Pang
Wat werkt dan wel?
Hoe je zacht werken gebruikt om harde resultaten te behalen (5 tips)
- “If you take care of your energy, the energy takes care of the rest”. Je energie bepaalt hoe je de wereld ziet. (Onbewust) trek je mensen, vriendjes, vrienden, jobs en situaties aan die passen bij jouw energie. Erg belangrijk dus om bewust te worden van je energie en deze te leren managen. Je energie heeft een grote invloed op je leven en je werk. Als je niet weet hoe ‘energie’ werkt, kun je het niet effectief gebruiken.
- “Je bedrijf en of (werkende) leven is een spiegel van jezelf”Vaak liggen de uitdagingen die je op je pad tegenkomt niet op het zakelijke, maar op het persoonlijke vlak. Deze uitdagingen aanpakken, sterkt je en geven vervolgens weer een andere wending aan de manier waarop je vervolgens aan de slag gaat met de uitdagingen die je in je (werkende) leven en of bedrijf tegenkomt. Als je jezelf transformeert en ontwikkelt dan transformeer je je bedrijf en of (werkende) leven of, transformeer jezelf door je bedrijf (en werkende) leven.
- “Leer om te gaan met onzekerheid”:Alles stroomt. Wie leeft heeft geen zekerheid. Je weet niet wat er komt en hoe, maar toch zet je de ene stap na de andere stap in het duister. Alles is continue aan verandering onderhevig en je kunt het juist gebruiken voor je ontwikkeling en of persoonlijke bevrijding,. Gedachten zijn erop gericht om je zeker en veilig te voelen. Ze voeden het beperkte, vastomlijnde beeld van jezelf en de wereld en brengen je geen stap verder. Maak contact met het onbestendige en raak daarmee vertrouwd. Zo ga je steeds meer genieten van alles wat verandert en stroomt het veel meer. We zijn wezens die evolueren
- “Hersenen rusten niet als je ze met rust laat”: Als je bijvoorbeeld de was aan het vouwen bent of een ander taakje doet waarbij je niet hoeft na te denken, gaan je gedachten alle kanten op. Het ligt voor de hand om te veronderstellen dat er op die momenten niks gebeurt in je brein. Uit MRI-scans blijkt echter dat hersenen in de ruststand net zo actief zijn als wanneer zij zich focussen op een bepaald onderwerp. Als er niet bewust wordt nagedacht, schakelt het brein automatisch over het zogenaamde ‘default’ netwerk. Daarin worden herinneringen vastgelegd, wordt het verleden doorgrond en wordt naar oplossingen gezocht voor problemen die er op dat moment in je leven spelen. Terwijl je rust, gebeuren er dus juist heel belangrijke dingen. Het is ook een manier om gehoor te geven aan je innerlijke wijsheid. En dit is ook een onmisbare factor om de juiste beslissingen te kunnen nemen in je (werkende) leven en of bedrijf. Zodra je eigen intuïtieve weten weer aan het woord komt voor het geven van de allerbeste antwoorden, oplossingen en creaties.
‘Niemand heeft ooit een creatieve doorbraak of een groot inzicht terwijl hij met duizend dingen tegelijk bezig is’ – Alex Soojung-Kim Pang
5. “Identifceer je eigen zombiegedrag”: Het doorvoelen en toelaten van je emoties geeft energie, waar denken, piekeren en mailen energie kost. Met je hoofd kun je alles kapot denken. Als je te veel loopt te piekeren dan ben je het contact met je gevoel kwijtgeraakt. Als je weer stilstaat bij je diepere gevoelens komt de energie weer terug. Emotionele wonden weerhouden je ervan te transformeren naar een volgend level en ‘triggeren’ je zombie-gedrag: te hard werken, destructief gedrag, vaak te veel doen, altijd druk zijn en heel veel moeten van jezelf. Het voelt in ieder geval nooit goed genoeg. Achteraf voel je je in ieder geval lamlendig en of schuldig en je haalt er in ieder geval geen energie uit. Niet gevoelde emoties zuigen ook energie op en veroorzaken zombie-gedrag. Ga dus op zombie jacht, verwijder de ruis op je lijn en als het je niet alleen lukt huur een professional in.
Werk en rust zijn complementaire grootheden: als je die met elkaar in balans brengt kun je je leven veranderen -Alex Soojung-Kim Pang
Het kan ook anders.
Vele andere ambitieuze vrouwen zijn je al voorgegaan en ervaren al de positieve effecten van zacht werken in hun leven. Tijdschriften als Psychologie Magazine, Happinez, Financieel Dagblad, Flow International, Flow magazine hebben ook al ruim aandacht besteed aan ‘zacht werken’. Behalve dus dat het een trendy en hot thema is voor 2017 is het ook nog eens ontzettend waardevol voor je gezondheid en boek je ook nog eens harde resultaten met hard werken in je in je bedrijf en (werkende) leven. Ook verandert het je kijk op de wereld op een heel positieve manier. Dus waar wacht je nog op?
Doe jij het nog steeds ‘The hard way?
- Voel jij je aan het eind van de dag opgebrand?
- Kun je de stop-knop niet aanzetten en kost dat je veel (levens) energie en geluk?
- Ben jij als ondernemer gestart met een enorme dosis passie maar is daar nog maar weinig van terug te vinden?
- Staat jouw ‘aan knop’ altijd aan en kun je je werk moeilijk loslaten?
- Ervaar jij weinig energie?
- Ben je bang om weer in een burnout terecht te komen?
En ben jij er klaar mee om hard te werken? En wil jij leren..
- Wil jij op een ontspannen manier je talent inzetten en leren hoe ‘zacht’ werken je bedrijf en leven op een positieve manier kan beïnvloeden (met harde resultaten?)
- Wil jij met je werk iets moois neerzetten (op een zachte manier?)
- Wil jij je energie leren managen
- Wil jij je energie drastisch verhogen?
- Balans vinden tussen werk en privé?
- Wil jij je intuïtie vergroten?
- Wil jij ontdekken wat jouw zombie is en op wat voor manier deze zombie jou tegenhoudt om je dromen waar te maken?
- Wil jij harder groeien (zonder harder te werken)?
- Wil jij werken op een relaxte en ontspannen manier?
- Wil jij tijd overhouden om je dromen waar te maken?
Ik vind het zacht werken programma trouwens geweldig! Zo no-nonsense, en toch zo diep. Het helpt echt! – Deelneemster zacht werken – en ontdek je Talent Masters programma |
Wil jij dat ook bereiken? Er is goed nieuws: dat kan. De mooiste dingen worden namelijk niet bereikt met hard werken, maar met zacht werken. Dat zorgt ervoor jij en je bedrijf de stap kunnen zetten van stress naar succes.In het online programma ‘zacht werken, harde resultaten ga je al snel resultaten boeken en leer je ook hoe je zacht werken praktisch kan toepassen in je huidige bedrijf en of werkende leven. Je gaat leren hoe je op topniveau kunt presteren zonder dat je hard hoeft te ploeteren of dat je jezelf uitput. In 2015 kwam ik zelf in aanraking met het zacht werken programma. Het heeft mijn leven en kijk op ondernemen drastisch veranderd. Toen er de mogelijkheid kwam om het programma ‘zacht werken, harde resultaten’ ook aan te kunnen bieden aan mijn eigen klanten twijfelde ik geen seconde. Dit is waar mijn klanten onwijs veel aan gaan hebben. Het is dus een vast onderdeel geworden van mijn ‘Ontdek je Talent Masters’ trajecten.
Je kunt het bij mij ook los bestellen. Dus waar wacht je nog op? Time management is zo passe en het werkt ook niet eens. Je kunt veel beter je energie leren managen en daar helpt dit programma (samen met nog de vele andere ongelofelijke voordelen bij)