“Mislukking is de prijs die je betaald voor succes”
Welke rol spelen mislukkelingen in je werk?
De grootste factor die succes tegenhoudt, dromen onvervuld laat en carrières dwarszit is faalangst. Faalangst werkt verlammend. Je zakt in elkaar, laat kansen liggen en reikt niet meer naar de top. “Waarom zou ik dat kunnen?” vragen mensen zich af. ” Ik ben maar gewoon, de top bereik ik nooit. ” Waarom niet? Mensen die de top bereiken hoeven niet per se getalenteerder, slimmer en tot meer in staat te zijn dan de ander. Vaak zijn ze gewoon dapperder. Ze mogen dan angst voor mislukking hebben, maar die zien ze onder ogen en ze slaan zich erdoorheen.
Als je je faalangst overwint, hoef je niets anders meer te overwinnen.
Mensen die slagen, hebben vaak eerst gefaald. Groot succes bestaat niet zonder falen. De meeste succesvolle mensen hebben te maken gehad met mislukkingen.
Een aantal jaren geleden besloot een oudere Amerikaanse man die net met pensioen gegaan was, dat hij zijn recept voor kip zou verkopen. Hij ging naar een snackbar en bood zijn recept aan in ruil voor een deel van de winst. De eigenaars zeiden dat hij het wel kon vergeten. Maar hij bleef het nog 1008 keer tevergeefs proberen. De 1009ste keer werd het recept van Colonel Saunders gekocht en was Kentucky Fried Chicken een feit.
Als hij na 1008 pogingen had opgegeven, was hij nooit succesvol geworden. Sommige van de wereldberoemdste boeken zijn door veel uitgevers afgewezen voordat ze werden uitgegeven. Jennifer Capriati werd na de problemen in haar persoonlijke leven en tenniscarrière door velen afgeschreven, maar ze vocht zich terug naar de nummer een- positie bij het vrouwentennis. Kijk om je heen: Er zijn vele voorbeelden. Mensen die slagen, blijven het proberen. Ze geloven in zichzelf en leren van hun fouten.
Stel jezelf vandaag de volgende vragen:
- Waarin heb ik tot nu toe gefaald?
- Wat kan ik daarvan leren?
- Ben ik bereid te gaan voor wat ik wil en neem ik mislukking op de koop toe?
- Geloof ik in mezelf, ook als niemand anders dat lijkt te doen?